Om oss

Danskollektivet Ronny består av en grupp dansare, pedagoger och koreografer med bas i Norrköping. Vi är dansnördar som främst uttrycker oss via modern och nutida dans. Vi tycker att dans är för alla och har därför verksamhet för både äldre och yngre (och alla däremellan). Vi arbetar med utforskande av dans och rörelse i relation till plats, pedagogik och dans som konstform. Målsättningen för verksamheten är att kunna gå in i ett djupare arbete för att utveckla dansverk och produktioner, metoder, workshops och idéer som är värdefulla ur ett konstnärligt, samhälleligt och pedagogiskt vis. Vi gör scenproduktioner, performance/installationer i offentlig miljö, håller workshops och föreläsningar.

Maria Hultgren

Maria är född och uppvuxen i Linköping, hon är utbildad på Balettakademien i Göteborg där hon tog examen 2015. Samma år medverkade hon i Nudans på Göteborgsoperan med dåvarande koreografen Astrid Boons. Maria har dansat i koreografier av bland annat Camilla Ekelöf och Torbjörn Stenberg, hon har även arbetat som dansare på P3-guld galan och Lotta på Liseberg. År 2015 tog hon emot region Östergötlands kulturstipendium.

 

 

Sophia Örnell

Sophia är danspedagog, koreograf och dansare. Hon är utbildad på bland annat DOCH (Dans- och Cirkushögskolan), Linköpings Universitet, Laban Contemporary Dance School och Kulturama. Som pedagog har Sophia sedan 2006 undervisat på danslinjen på Lunnevads Folkhögskola men har också många års erfarenhet inom gymnasieskola, kulturskola och studieförbund. Som koreograf startade hon semi-professionella dansgruppen Undoo Dance Company år 2001 där hon satte upp en rad produktioner fram till 2009 då hon var med och startade upp Impro.nu som idag är Danskollektivet Ronny.

 

 

Jessica Rezko

Jessica är utbildad vid Balettakademien (i Göteborg), D.O.CH (i Stockholm samt vid Linköpings Universitet). Hon har många års erfarenhet som dansare, koreograf och danslärare och har undervisat i en rad olika typer av verksamheter. Just nu arbetar Jessica på Arenaskolan i Linköping som är en högstadieskola med dansprofil samt på Kulturskolan i Motala. Hon är även aktuell som dansare i föreställningen Dansbingo. 2013-2015 drev Jessica tillsammans med Tromäki Dance Company projektet Ett Drömsommarjobb i Dans i Östergötland. Hon har även varit anlitad för olika Skapande-skola-projekt genom åren.

 

Jennifer Wärn Björk

Jennifer är född och uppvuxen i Norrköping och tog examen från Balettakademiens treåriga dansutbildning i Göteborg våren 2015.

Under åren på Balettakadmien har hon dansat i verk av bland annat Israel Aloni och Camilla Ekelöf. Tillbaka i hemstaden har hon undervisat barn och ungdomar i jazz och modern dans, även gjort ett soloprojekt på ett lokalt konstgalleri.