Projekt

Vem är Ronny?

I oktober 2019 har Vem är Ronny? premiär. Föreställningen är riktad till barn i mellanstadieålder och handlar om identitet. Vi ställer oss frågor som – Hur heter jag mitt namn? Och – Vad betyder mitt namn för den jag är? Vi bygger upp ett intimt scenrum med ljusslingor och med barnen i en halvcirkel runt scenytan.

Dansbingo

Dansbingo är en modern dansföreställning om åldrande, relationer och vardag. Vi blandar humor och allvar med BINGOSPEL!

Föreställningen Dansbingo bottnar i en nyfikenhet om hur livet kan vara för äldre människor i Sverige. Hur ser vardagen ut? Vad har man för intressen? Vad gillar man för musik? Det här är en föreställning för dig som är intresserade av dina medmänniskor, historia och förstås dans.

Föreställningen har tagit form utifrån samtal med referensgrupper i åldrarna 75-93 år. Vi har pratat om livet förr och nu: intressen, samhället, relationer, musik och kultur. Dansbingo är en föreställning som ger inblick i ett Sverige från förr och hur det kan vara som äldre i Sverige idag. Med mjuk, flödande och energisk dans berättas om vardag, ensamhet, gemenskap och minnen. Under föreställningen kan publiken spela BINGO! Bingospelet är integrerat i föreställningen och pris utlovas till den som får bingo.

Dansbingo Workshop

Dansbingo Scen Utbudsblad pdf

Dansbingo skola Utbudsblad

Dance Dance Dance En pop up- föreställning

Dance Dance Dance är en föreställning redo att dyka upp i princip var som helst och är som en kameleont och anpassar sig efter platsen. Vi satsar alltid på, som titeln antyder, att publiken ska känna att det är dans man tittar på genom flöde och energi.

Verket visades första gången i industrilandskapet i Norrköping under Kulturnatten 2011. Den uppfördes senare även utanför Dansens hus i Linköping, Konsthallen i Sandviken samt runt en parkbänk i Uppsala. 2017 genomförde vi en variant i Hörsalsparken i Norrköping under Gatuteaterfestivalen samt på Kulturfläcken i Linköping.

Dance Dance Dance tar mellan 5 – 20 minuter samt består av 2–4 dansare allt beroende på önskemål och plats. Vi försöker anamma vad som är unikt med platsen där vi dansar, både utifrån hur den fysiskt och praktiskt ser ut, vad den normalt sätt används för men också dess historia. Den kan dansas inomhus liksom utomhus och passar som del av festivaler, invigningar, konferenser och evenemang.