top of page

Tidigare produktioner

Gidágiesse – vårsommar

En dansfilm skapad i Sápmi.

En film om den viktiga årstiden vårsommar, om vad den betyder för samerna. Gidágiesse, vilket betyder vårsommar på lulesamiska, är ett dansfilmsprojekt som har som syfte att lyfta samisk kultur och  samhälle genom film/screendance.

 

Tematiken för filmen kommer vara årstiden vårsommar vilket är den tiden då både kalvarna föds och växer, en mycket viktig del av renskötaråret. Allt detta kommer gestaltas i dans, rörelse, jojk, nyskriven musik samt kostym i lulesamiskt område, kring Jokkmokk.

Medverkande: Jessica Rezco, Elin Teilus, Gustaf Nygren, Rickard Åström, Sami Maldonado Med stöd av Kulturrådet

Vem är Ronny?

En interaktiv dansföreställning om att heta ett namn

Alla har vi någon gång fått ett namn, oavsett var vi kommer ifrån och vilka vi är. Föreställningen Vem är Ronny? funderar på just detta med namn. Hur heter du ditt namn?

Vem är Ronny? befinner sig i ett gränsland mellan föreställning och workshop, där publiken får genomföra korta dansfraser med dansarna under föreställningens gång. Dansarna rör sig obehindrat mellan publik och scenrum, avslutningsvis bjuds publiken upp bland ljusslingor och färgbollar på scenen. Föreställningen är varm, fartfylld, konkret i sitt tema men abstrakt i sin form.

Dansbingo

Dansbingo är en modern dansföreställning om åldrande, relationer och vardag.

Vi blandar humor och allvar med BINGOSPEL!

Föreställningen Dansbingo bottnar i en nyfikenhet om hur livet kan vara för äldre människor i Sverige. Hur ser vardagen ut? Vad har man för intressen? Vad gillar man för musik? Det här är en föreställning för dig som är intresserade av dina medmänniskor, historia och förstås dans.

Föreställningen har tagit form utifrån samtal med referensgrupper i åldrarna 75-93 år. Vi har pratat om livet förr och nu: intressen, samhället, relationer, musik och kultur. Dansbingo är en föreställning som ger inblick i ett Sverige från förr och hur det kan vara som äldre i Sverige idag. Med mjuk, flödande och energisk dans berättas om vardag, ensamhet, gemenskap och minnen. Under föreställningen kan publiken spela BINGO! Bingospelet är integrerat i föreställningen och pris utlovas till den som får bingo.

Dance Dance Dance En pop up- föreställning

Dance Dance Dance är en föreställning redo att dyka upp i princip var som helst och är som en kameleont och anpassar sig efter platsen.

Vi satsar alltid på, som titeln antyder, att publiken ska känna att det är dans man tittar på genom flöde och energi.

Verket visades första gången i industrilandskapet i Norrköping under Kulturnatten 2011. Den uppfördes senare även utanför Dansens hus i Linköping, Konsthallen i Sandviken samt runt en parkbänk i Uppsala. 2017 genomförde vi en variant i Hörsalsparken i Norrköping under Gatuteaterfestivalen samt på Kulturfläcken i Linköping.

Dance Dance Dance tar mellan 5 – 20 minuter samt består av 2–4 dansare allt beroende på önskemål och plats. Vi försöker anamma vad som är unikt med platsen där vi dansar, både utifrån hur den fysiskt och praktiskt ser ut, vad den normalt sätt används för men också dess historia. Den kan dansas inomhus liksom utomhus och passar som del av festivaler, invigningar, konferenser och evenemang.

bottom of page